Barnskötare till Pilbäckens förskola

Publiceringsdatum: 2020-05-22

Barnskötare till Pilbäckens förskola

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka

18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Pilbäckens förskola är en Reggio Emilia inspirerad förskola, som arbetar utifrån ett demokratiskt förhållningssätt. Vår inspiration innebär bl.a. att vi har ett projekterande arbetssätt där vi nu fokuserar på Hållbar framtid. Vi arbetar medvetet med våra pedagogiska lärmiljöer, den 3: pedagogen, och lägger stor vikt vid 100 språkligt arbete. Vår inspiration delar vi med Junibackens förskola som vi har ett nära samarbete med. Förskolan ingår även i ett nätverk med flera andra Reggio Emilia inspirerade förskolor i Växjö, där vi regelbundet får fortbildning.

Pilbäckens förskola, en förskola med närhet till både natur och till staden. Förskolans närmiljö berikar och är en tillgång i utbildningen. Förskola består av sju avdelningar, varav en avdelning är öppen kväll och helg.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER

Nu söker vi en nyfiken och drivande barnskötare som vill bli en del av vår gemenskap. På vår förskola drivs arbetet framåt utifrån läroplanen och vår verksamhetsplan. Vårt systematiska arbete bygger på pedagogisk dokumentation och vår inspirerande reflektionskultur.

Du kommer arbeta i ett arbetslag med en grupp 5-åringar.

Tjänsten är ett vikariat på 80%.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Meriterande är om du har erfarenhet av eller har en stark nyfikenhet på Reggio Emilia inspirationen.

Vi ser även att du som söker:

  • Är en tydlig ledare för barnen, men lämna ett stort utrymme för inflytande
  • Är positiv till utveckling av utbildningen och dig själv
  • Har en medveten roll som pedagog och ha ett reflekterande professionellt förhållningssätt
  • Har förmågan att arbeta i många olika konstellationer
  • Har förmågan att se varje barn utifrån dess förutsättningar, samt lyfta deras olika förmågor och se barns och vuxnas olikheter som en tillgång.

Varm välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).

Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidDeltid
Omfattning3 - 6 månader
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeBarnskötare

Ansökan

Växjö kommun söker en person till denna tjänst som barnskötare med placerings i Växjö. Om det låter intressant att arbeta som barnskötare hos Växjö kommun skickar du in din ansökan senast 2020-06-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Barnskötare till Vitsippans Förskola i Morup med start ht-20

Morups friskola, förskola o fritidshem ekonomisk söker en person till tjänsten som barnskötare i Falkenberg.

2020-04-24

Mer info

Barnskötare till Reggio Emilia inspirerad förskola

Katarina Barnstugefören söker en person till tjänsten som barnskötare i Stockholm.

2020-04-27

Mer info

Barnskötare till förskolan Havet, vikariat

Stockholms kommun söker en person till tjänsten som barnskötare i Stockholm.

2020-05-05

Mer info