Boendestödjare, vikariat

Publiceringsdatum: 2021-01-14

Beskrivning

Vi behöver dig som vill ha ett spännande och varierat arbete som boendestödjare och är flexibel och kan arbeta på olika enheter.

Tillsammans med enhetschef, gruppledare och övrig personal arbeta enligt de mål och riktlinjer som finns för verksamheten. Du kommer att arbeta på flera enheter inom socialpsykiatrins verksamheter.

Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta med personer med psykiska funktionsnedsättning, ofta i kombination med missbruk.

Samarbete med anhöriga, företrädare och andra professioner ingår i ansvaret.

Arbetsuppgifter

Att utifrån individuella behov stödja personer med psykiska funktionshinder, ofta i kombination med missbruk, utifrån de situationer som uppstår. Du ska utifrån varje persons behov ge stöd i den enskildes vardag genom professionellt bemötande och tydliggörande pedagogik och arbeta enligt individuella genomförandeplaner. Du ska ha ett lugnt bemötande, förmåga att arbeta självständigt och ha ett professionellt förhållningssätt. Viktigt att ha förmågan att reflektera kring det egna förhållningssättet samt vilja och lust att arbeta enligt beprövade metoder och vara flexibel, lyhörd och prestigelös. Du ska ha en positiv människosyn och lätt för att samarbeta.

Kvalifikationer

Vård- och omsorgsprogrammet med fördjupningskurs i Psykiatri 2 och Samhällsbaserad psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som har lång erfarenhet av att ha arbetat med personer med psykisk funktionsnedsättning, i kombination med samsjuklighet i form av missbruk. Erfarenhet av somatisk vård krävs och erfarenhet av palliativ vård är meriterande. Då problemskapande och utmanande beteende förekommer, ska du ha erfarenhet av liknande arbete och förmågan att tänka förebyggande för att minimera risker och hotfulla situationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid anställning kommer arbetsgivaren att begära ut utdrag ur Belastnings- och misstankeregistret.

Villkor

Du behöver vara flexibel, då tjänsten är placerad på två enheter med lite olika inriktning, avseende målgrupp.

B-körkort krävs.

Vikariat t o m 2021-12-31 med tillträde 2021-05-01 eller efter överenskommelse.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeVårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Ansökan

Vänersborgs kommun söker en person till denna tjänst som vårdare/arbetshandledare/boendestödjare med placerings i Vänersborg. Om det låter intressant att arbeta som vårdare/arbetshandledare/boendestödjare hos Vänersborgs kommun skickar du in din ansökan senast 2021-01-28.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Boendestödjare, Vikariat på 75% med möjlighet till 100%

Freja Assistanstjänst AB söker en person till tjänsten som vårdare/arbetshandledare/boendestödjare i Stockholm.

2021-01-12

Mer info

Sjuksköterska, tjänstgöring natt - vikariat

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN söker en person till tjänsten som sjuksköterska, grundutbildad i Kungälv.

2020-09-02

Mer info

Drifttekniker för Fastighet & Media till Crane Currency i Tumba (vikariat)

Vmp Bemanning AB söker en person till tjänsten som fastighetstekniker/drifttekniker, fastighet i Botkyrka.

2020-10-02

Mer info