Ungdomsbehandlare till Ungdomsboendet

Publiceringsdatum: 2020-05-22

Ungdomsbehandlare till Ungdomsboendet

Ungdomsboendet i Umeå tar emot ungdomar utifrån en ny placeringsform, stödboende för barn och unga i åldern 16–20 år, som förts in i socialtjänstlagen.

Bakgrunden är behovet av fler placeringsalternativ, särskilt en mindre ingripande insats för barn och unga som inte har sådana behov av vårdinsatser som motiverar en placering i HVB. Det huvudsakliga syftet med den nya placeringsformen är att, under trygga former, träna och förbereda barnet eller den unge för ett självständigt boende och vuxenliv.

Arbetsuppgifter

Som Ungdomsbehandlare arbetar du med ett individuellt stöd till placerade ungdomar i syfte att ge dem kunskap och utveckla deras förmågor som leder till ökad självständighet.

Du ska tillsammans med placerande socialsekreterare, ungdomen och eventuellt vårdnadshavare identifiera dennes behov av stöd och planera för hur stödet ska genomföras. Stödet ska innefatta:

  • Motiverande samtal
  • Pedagogiskt stöd i den dagliga livsföringen utifrån ungdomens problematik
  • Medverkan i kontakter med myndigheter och andra samhällsorgan
  • Hjälp att bibehålla och vid behov etablera sociala relationer
  • Aktiviteter som kan bidra till en meningsfull fritid
  • Regelbunden tillsyn i det egna boendet

Som Ungdomsbehandlare arbetar du efter en strukturerad modell (UB modellen) som berör 12 livsområden som alla är viktiga för att klara av ett eget boende. Regelbundna uppföljningar och samtalsstöd genomförs för att se att ungdomen närmar sig livsmålen.

Schemalagd arbetstid, dag, kväll samt helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Har du dessutom vidareutbildning kring missbruk, kriminalitet, ungdomar med neuropsykiatrisk diagnos samt lösningsfokuserat arbetssätt är det meriterande.

Du har erfarenhet av ungdomar med psykosocial problematik, missbruksproblematik samt kriminalitet. Du har god samarbetsförmåga och god initiativförmåga. Du är öppen, positiv och har förmåga att se möjligheter.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret.

Övrigt

Vikariat, heltid, med start 2020-08-17 till och med 2021-05-31.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om förmåner för medarbetare här.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeBehandlingsassistent/Socialpedagog

Ansökan

Umeå kommun söker en person till denna tjänst som behandlingsassistent/socialpedagog med placerings i Umeå. Om det låter intressant att arbeta som behandlingsassistent/socialpedagog hos Umeå kommun skickar du in din ansökan senast 2020-06-14.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Vikariat Kock/kokerska sökes till föräldrakooperativet Lillstugan

Föräldrakooperativet Lillstugan Ek Fören söker en person till tjänsten som kock, storhushåll i Partille.

2020-04-16

Mer info

Tjej i Partille söker personlig assistent

Brukarkooperativet JAG Personlig Assistans AB söker en person till tjänsten som personlig assistent i Partille.

2020-04-03

Mer info

Vikarierande Lärare i fritidshem sökes till Lillegårdsskolan

Partille kommun söker en person till tjänsten som lärare i fritidshem/fritidspedagog i Partille.

2020-04-17

Mer info