Skolkurator till Realgymnasiet Stockholm

Publiceringsdatum: 2020-11-21

Om Lärande i Sverige AB

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 27 verksamheter varav 3 förskolor, 7 grundskolor och 17 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

Om Realgymnasiet

Realgymnasiet, en del av Lärande i Sverige AB, är en gymnasieskola som erbjuder både yrkesexamen och högskolebehörighet. Realgymnasiet finns idag i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Örebro.

Idén om ”Det som är roligt för dig är viktigt för oss”, handlar om att så mycket som möjligt av ditt skolarbete ska vara kopplat till verkligheten. På så sätt blir lärandet mer intressant, mer kreativt och mycket roligare!

Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger våra elever en relevant och modern utbildning, skapar goda nätverk både nationellt och internationellt samt rätt branschcertifikat. På så sätt blir våra elever attraktiva att anställa på arbetsmarknaden.

Läs mer om våra skolor på https://www.realgymnasiet.se/

Om Realgymnasiet Stockholm

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/stockholm.

Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Skolkurator

Som kurator på Realgymnasiet arbetar du som en del av elevhälsan utifrån hälso- och sjukvårdslagen och skollagen.

Du arbetar i nära samarbete med lärare, våra heltidsanställda mentorer och elevhälsoteamet för att bidra till de bästa förutsättningarna för lärande för våra elever. Elevens hälsa har stor betydelse för elevens studiemässiga utveckling och du brinner för varje elevs bästa.

Som skolkurator träffar du elever, föräldrar och personal som erbjuds yrkesspecifik kompetens i form av samtal, stödkontakter, rådgivning och handledning inom det psykosociala området. Kurator kan även ge information om och förmedla kontakter till andra myndigheter och organisationer i samhället.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning som socionom eller motsvarande. Du har även tidigare erfarenhet av uppdraget som kurator inom gymnasieskola eller liknande utbildningsform alternativt inom Socialtjänsten. 

Vi har redan nu en kurator som arbetat under flera år på skolan. Nu utökar vi till ytterligare en kurator.

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som kurator och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. I din roll som kurator ska du ha förmågan att utmana våra elever samtidigt som du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa och vägleda andra. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du kan fokusera och prioritera även om det är mycket omkring dig och du tar alltid ansvar för din uppgift. 

Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din roll i samarbetet med kollegor, för att stödja elevens måluppfyllelse. Du har ett stort intresse av människor och tycker om att möjliggöra för personer att nå sin fulla potential. 

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Tjänsten är på 75 % med en möjlighet till ytterligare 10 % vikariat. 

Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Teamarbete där vi delar kunskap och erfarenheter leder till Framgång.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidDeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeSkolkurator

Ansökan

Lärande i Sverige AB söker en person till denna tjänst som skolkurator med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som skolkurator hos Lärande i Sverige AB skickar du in din ansökan senast 2020-12-06.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Vikarierande säljare sökes till NK Men's Shoes and Accessories i Stockholm

Venue Retail Group AB söker en person till tjänsten som butikssäljare, fackhandel i Stockholm.

2020-10-21

Mer info

Stjärnsäljare (vikarie) till Life Stockholm

Life Butiksdrift Sverige AB söker en person till tjänsten som butikssäljare, fackhandel i Stockholm.

2020-08-27

Mer info

Säljare till Pressbyrån Slussplan, Stockholm

Reitan Convenience Sweden AB söker en person till tjänsten som butikssäljare/medarbetare, dagligvaror i Stockholm.

2020-10-28

Mer info