Handläggare kvinnor, fred och säkerhet

Publiceringsdatum: 2020-11-20

Vill du vara med och bidra till internationell fred, säkerhet och utveckling? Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete där du gör skillnad? Då kan du vara vår nya kollega på FBA.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som  tematisk handläggare på kvinnor, fred och säkerhet inom vårt utvecklingssamarbete med Palestina. Du stödjer handläggning av verksamhet som främjar genomförandet av kvinnor, fred och säkerhetsagendan med ett särskilt fokus på institutionalisering av jämställdhetsarbetet och kvinnors lika deltagande. I dagsläget innebär det stöd till ett program, Programme for Strategic Advancement of Women (ProWSA), som främjar kvinnors lika deltagande i stats- och fredsbyggande i Palestina.

Arbetsuppgifterna består av att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av utbildningsinsatser, seminarier och workshops med särskilt ansvar för administration och logistik.  Därtill ingår samordning, rapportskrivning och dokumentation i din roll. Dina arbetsuppgifter är av både analytisk, operativ och administrativ karaktär.

Du kommer att tillhöra programmet för Jämställdhet på FBA. Samtidigt ingår du i projektgruppen för Palestina, vilket innebär nära samarbete med ansvarig projektledare och med kollegor från andra tematiska program. Ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma, beroende på behov.

Din profil

Kvalifikationer

 • En för tjänsten relevant akademisk examen, såsom statsvetenskap eller freds- och konfliktstudier, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • God kunskap om kvinnor, fred och säkerhetsagendan.
 • Erfarenhet av arbete med att stödja kvinnors lika deltagande och/eller jämställdhetsintegrering inom ramen för fred-och säkerhet/internationellt utvecklingssamarbete.
 • Erfarenhet av att på egen hand och i samarbete med andra stödja planering, genomförande och uppföljning av verksamhet såsom utbildningsinsatser, seminarier och andra typer av gruppaktiviteter.
 • Mycket god förmåga att organisera och strukturera komplexa arbetsprocesser.
 • Erfarenhet av att genomföra utbildningsinsatser för vuxna, även digitalt.
 • Mycket goda kunskaper i svenska som engelska i både tal och skrift.

Meriterande

 • God och aktuell kunskap om den politiska utvecklingen och situationen i Palestina.
 • Erfarenhet av arbete inom svensk statlig förvaltning.
 • Språkkunskaper i arabiska.
 • Kunskap om resultatbaserad planering och uppföljning av internationella insatser.

Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och förmåga att ta eget ansvar för att leverera enligt överenskommelse. Du är professionell och resultatorienterad i din yrkesroll och integrerar ett jämställdhetsperspektiv i ditt dagliga arbete. Du har förmåga att hålla strukturerade och målgruppsanpassade presentationer och kan använda pedagogiska metoder som sätter deltagaren i centrum. Arbetet innehåller många personkontakter, och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Vi söker dig med starkt driv. Du tar initiativ, driver självständigt processer framåt och strävar efter att följa upp och slutföra arbetsuppgifter. Uppdraget ställer krav på att du på ett prestigelöst och tillmötesgående sätt kommunicerar och samarbetar väl med kollegor och andra samarbetsaktörer.

FBA strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med tidigare erfarenheter, ska kunna vidimeras vid referenstagning.

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du kan känna delaktighet och ansvar. På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på FBA och vilka karriärmöjligheter du har hos oss.

Du kommer att anställas som tjänsteperson i rollen som tematisk handläggare. Tjänsten är ett vikariat med start enligt överenskommelse. Möjliga placeringsorter är Stockholm eller Sandö (Kramfors).

I tjänsten ingår regelbundna resor till Palestina. Även inrikesresor och andra utrikesresor förekommer. Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap, registerkontroll kommer att göras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansök senast 2020-12-10

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings - och rekryteringshjälp.

Rollens innehåll: Gabriela Elroy, programchef kvinnor, jämställdhet och unga, 070-641 02 05

Allmänna och praktiska frågor: Marcus Granholm, HR verksamhetspartner,  010 – 456 23 30

Facklig representant: Elisa Gyllin, Saco-S, 010-456 23 91

Om oss

Folke Bernadotteakademin (FBA) är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling.

FBA arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingssamarbete. Myndigheten bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer. Vi bidrar även med civil personal och expertis till freds- och valobservationsinsatser som leds av EU, FN och OSSE. Myndigheten har fått sitt namn efter Folke Bernadotte, FN:s första medlare.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning

Ansökan

Folke Bernadotteakademin söker en person till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Folke Bernadotteakademin skickar du in din ansökan senast 2020-12-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Handläggare Enheten för säkerhet i offentlig miljö och enskildas beredskap

Myndigheten För Samhällsskydd och Beredskap (Msb söker en person till tjänsten som informatör/kommunikatör i Karlstad.

2020-07-09

Mer info

Kvalitets- och patientsäkerhetshandläggare, vikariat, till Lasarettet i Tre

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som sjuksköterska, grundutbildad i Trelleborg.

2020-07-13

Mer info

ÖSK söker MEX/GIS/verksamhetsutvecklare och projektledare

Hultsfreds kommun söker två personer till tjänsten som gis-ingenjör i Hultsfred.

2020-10-09

Mer info