Enhetschef till äldreomsorgen

Publiceringsdatum: 2021-03-30

Götene kommun är den lilla kommunen med många möjligheter. Här finns en stor bredd i kompetensen och samtidigt en närhet som gör det enkelt att samarbeta över både organisatoriska och professionella gränser. Vi som arbetar i Götene kommun är till för dem som bor i, besöker och verkar i Götene kommun och all vår verksamhet syftar till att stödja deras behov. Grunden i vårt medarbetarskap är ansvar, etik, mod och ärlighet. Som medarbetare i Götene är du engagerad och delaktig och vi eftersträvar arbetsplatser som stimulerar till initiativrikedom, kreativitet och ansvarstagande. Vi kan erbjuda meningsfulla och samhällsnyttiga arbeten. Inom Götene kommun vill vi på bästa sätt ta vara på din kompetens i arbetet.

Har du drivet och lusten att jobba med oss och fortsätta utveckla våra verksamheter? Då kan du vara den vi söker!

I Götene kommun står brukaren i fokus och vi arbetar varje dag för våra medborgares bästa.

Inom utförarverksamheterna arbetar vi för att göra skillnad genom delaktighet, lyhördhet och respekt för brukare och medarbetare.

Du erbjuds en utvecklande och verksamhetsnära chefsroll där dina handlingar och beslut gör skillnad för andra människor. Som enhetschef hos oss kan vi erbjuda en inspirerande miljö där du tillämpar en helhetssyn med framtidsfokus för att utveckla det egna men även övriga ansvarsområden. Du får chansen att arbeta i ett team med drivna enhetschefskollegor och att fortsätta det utvecklingsarbete som redan pågår. I tjänsten kommer ingå att ansvara för en eller flera enheter inom särskilt boende och/eller hemvård.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ska du leda, samordna och utveckla verksamheten och tillsammans med din personal verkställa beviljade insatser och skapa goda relationer med brukare och anhöriga. Du kommer arbeta med att kvalitetssäkra verksamheten och utveckla nya arbetsformer för att möta framtida utmaningar och uppfylla de mål som fastställs i politiska och andra övergripande beslut.

Du har ett operativt verksamhets-, personal- och budgetansvar och säkerställer att verksamheten håller en hög och jämn kvalitet. Du har en viktig del i att föreslå och bidra till utvecklingsmöjligheter för enheten. Arbetet innebär ett tätt samarbete med andra yrkesroller. Du samverkar även med externa aktörer för att utbyta erfarenheter.

Som ledare skapar du förutsättningar för dina medarbetare att vara delaktiga i och ta ansvar för enhetens mål och uppdrag. Du ansvarar för medarbetar- och lönesamtal, planerar för och har kartläggning av kompetens- och utbildningsbehov samt ger stöd och handledning till medarbetarna.

Du garanterar för att social dokumentation förs enligt gällande rutiner, att genomförandeplaner uppdateras samt ansvarar för inflyttningssamtal gällande brukare.

Vi arbetar med brukarens fokus i allt vi gör från delaktighet, kommunikationssätt och de individuella behoven. Vi tror att du, tillsammans med oss, vill vara delaktig i vårt arbete med att skapa högsta kvalitet för Götene kommuns invånare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig social högskoleutbildning för uppdraget, gärna social omsorgsutbildning, socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.

Du har:

  • goda ledaregenskaper, förmåga att stimulera och motivera medarbetare samt att se möjligheterna
  • ett genuint intresse för människor, god samarbetsförmåga samt förmåga att tillvarata andras kompetenser och idéer - ett prestigelöst förhållningssätt

Du är:

  • van vid att fatta beslut, är lyhörd och bra på att kommunicera
  • självständig i ditt arbete och är väl förtrogen med de lagar och riktlinjer som styr verksamheten
  • en trygg och stabil person som kan samarbeta och samspela tillsammans med andra.

Det är meriterande om du har vana som chef/ledare, samt erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

B-körkort och tillgång till bil krävs.

Villkor

Ett års vikariat 100 %, med möjlighet till förlängning och tjänst tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. 

Intervjuer kan komma att genomföras under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar elektroniskt via vår hemsida. Bemannings-och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser undanbedes. Götene kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Götene kommun strävar mot jämställdhet och mångfald i våra verksamheter och arbetar därför aktivt för en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeÄldreomsorgschef

Ansökan

Götene kommun söker en person till denna tjänst som äldreomsorgschef med placerings i Götene. Om det låter intressant att arbeta som äldreomsorgschef hos Götene kommun skickar du in din ansökan senast 2021-04-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Enhetschef till äldreomsorgen, vikariat, Laholms kommun

Laholms kommun söker en person till tjänsten som enhetschef, hemtjänst/områdeschef, hemtjänst i Laholm.

2021-02-10

Mer info

Vi söker två enhetschefer till Äldreomsorgen

Sollefteå kommun söker två personer till tjänsten som föreståndare, äldreboende i Sollefteå.

2021-06-21

Mer info

Vi söker två enhetschefer till Äldreomsorgen

Sollefteå kommun söker två personer till tjänsten som föreståndare, äldreboende i Sollefteå.

2021-07-01

Mer info