Barnskötare till Utanby och Rudbecksparkens förskolor

2018-12-05

Välkommen till Utanby och Rudbecksparkens förskolor! Vi är två förskolor som ligger centralt placerade i Västerås. Hos oss får du möjligheten att vara med och lägga grunden för vår stads yngsta generation. Tillsammans kan vi skapa en lustfylld, lärande men också rolig första tid för våra små. Att arbeta på en förskola innebär att du kan skapa skillnad! Om du är barnskötare kan du vara rätt person för oss, varmt välkommen med din ansökan.

Rudbecksparkens förskola ligger som namnet beskriver centralt intill Rudbecksparken. Vi har två avdelningar där vi har valt uppdelningen 1-3 år och 3-5 år. Dessa avdelningar heter Misteln och Kastanjen. Vi är en förskola som strävar efter trygghet och trivsel för både barn, föräldrar och pedagoger.

Utanby förskola finns i ett hus mitt i centrum med bra utrymmen för skapande, rörelse och utforskande lek. Den stora gården inbjuder till fantasifull lek och rörelse. Vår pedagogiska idé är att "varje barn är unikt” och att barnen ska bli bemötta utifrån det. "Ge mig tiden så kan jag" är en devis för förskolan. När barnet kan själv så ökar insikten och självförtroendet. Förskolan består av fyra avdelningar, en 1-2år, en 2-3år och två 3-5års avdelningar. Dessa heter Månen, Regnbågen, Solen och Stjärnan.

Gemensamt för oss är att vi som arbetar här är utbildade barnskötare och förskollärare. Vi arbetar med lyssnandets pedagogik. Det innebär i stora drag att vi utgår ifrån barnens erfarenheter, kunskap, nyfikenhet och lust och att detta styr verksamhetens uppdrag, innehåll och utseende. Vi skapar en delaktighet! Vi söker nu en enhetsvikarie till Utanby förskola och ytterligare en kollega för ett längre vikariat på Rudbecksparkens förskola.

ARBETSUPPGIFTER

I din roll som barnskötare innebär det att du tillsammans med övriga i arbetslaget organiserar, strukturerar, dokumenterar och reflekterar. Detta för att kunna driva verksamheten utifrån förskolans pedagogiska idé och vision. Det handlar om att se till att barnen, dess föräldrar och dina kollegor alltid får det bästa möjliga mötet. Hos oss arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans för att organisera förskoleverksamheten utifrån barnens behov, intressen och förmågor.

Ibland innebär arbetet att du på egen hand ansvarar och arbetar i en grupp med barn. Vi vet att med vår varierande kompetens har vi goda förutsättningar att erbjuda en verksamhet där omsorg och lärande bildar en helhet. Vi arbetar mycket med pedagogisk dokumentation. Därför vill vi att du kan hantera dator, lärplattor och andra tekniska hjälpmedel som kan förbättra både vårt arbetssätt men också barnens lärande

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi vill att du har erfarenhet av arbete inom förskoleverksamheter, och är nyfikna på vad du har gjort tidigare. Om du exempelvis har arbetat med barn som varit i behov av särskilt stöd är det ett plus.

Du som söker är trygg och stabil i din yrkesroll och har självinsikt. Vi försöker alltid leva upp till visionen alltid bästa möjliga möte. Därför är det viktigt att du som söker samarbetar väl med andra samt har förmåga att skapa goda relationer med kollegor, barn och föräldrar. Att arbeta självständigt är inget problem för dig. Du är noggrann och kvalitetsmedveten och du kommer gärna med nya idéer och förslag. Du har också förmåga att leda, motivera och skapa förståelse bland barnen. Du är en person som förstår att alla människor har olika förutsättningar för lärande och att alla tar till sig kunskap på olika sätt. Du värdesätter olikheter.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen att söka tjänsten

Mer information

ÖVRIGT

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Barnskötare hos Västerås stad, Barn- och utbildningsförvaltningen i Västerås genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Västerås stad, Barn- och utbildningsförvaltningen
Västerås
72187 VÄSTERÅS

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Förskolechef Johanna Hanné021-39 08 31

Till webb­ansökan 

Mer information