Socialsekreterare vikariat till Nexus

2018-11-07

Nexus

Vi söker en vikarierande socialsekreterare till vår mottagning för personer som utsatts för våld i nära relationer.

Nexus tillhörande avdelningen vuxna IFO är Uppsala kommuns mottagning dit personer som utsatts för våld i nära relationer kan vända sig. Enheten arbetar med myndighetsutövning i form av att utreda stödbehov samt bevilja olika former av insatser. Socialsekreterare på Nexus utför också insatser som stödsamtal och gruppverksamhet. På Nexus arbetar en enhetschef, en specialisthandläggare, en administratör och nio socialsekreterare.

Läs mer här (http://www.uppsala.se/stod-och-omsorg/stod-till-barn-ungdom-och-familj/nexus-resurscentrum)

Ditt uppdrag

Arbetet på Nexus består av att sköta myndighetsutövning enligt gällande lagstiftning, delegation och riktlinjer. En del insatser som exempelvis stödsamtal och gruppverksamhet utförs av socialsekreterare på Nexus, men många insatser ges av andra externa och interna aktörer i nära samverkan med oss. I arbetsuppgifterna ingår att göra strukturerade hot- och riskbedömningar, säkerhetsplanering och att sköta verkställighet av insatser.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har vidareutbildning på universitetsnivå inom våld i nära relation och MI-utbildning. Även utbildning i strukturerad hot- och riskbedömning, SARA:sv eller FREDA är meriterande. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen och gärna erfarenhet av att genomföra strukturerade hot-och riskbedömningar. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har datavana och gärna erfarenhet av journalsystemet Procapita. Körkort är en förutsättning för tjänsten.

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. I övrigt har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Mer information

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:

Andreas Lindman enhetschef 018-727-83 29

Facklig företrädare:

Akademikerförbundet SSR, Maria Persson 018-727 24 24

Vision, Lena Florén 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.

Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Socialsekreterare hos Uppsala kommun i Uppsala genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Uppsala kommun
-
75375 Uppsala

Till webb­ansökan 

Mer information