Lärare till Mellanstadiet, åk 6 Junkaremålsskolan

2018-12-05

Junkaremålsskolan är en F-9 skola som är uppdelad i två mindre enheter, F-6 och 7-9. På enheten F-6 finns ca 380 elever och på skolan finns, förutom grundskola, även 4 fritidshemsavdelningar samt Träningsskola.

Skolans läge är både centralt och naturnära där skolgården gränsar till ett fantastiskt strövområde med skogen i öster och Svartån i väster, vilket inbjuder till exkursioner och utflykter. Även närhet till kommunens idrottsanläggningar som t.ex. simhall, sporthall och Bredstorps idrottsområde.

På Junkaremålsskolan F-6 är elevers trygghet och kunskapsutveckling lika viktiga. Vår vision är ” På Junkaremålsskolan känner alla nyfikenhet och lust att lära. Vi tar ansvar och bygger goda relationer. Alla på skolan når sin fulla potential.”

Vi arbetar med elevfokus och att anpassa verksamheten efter elevers behov. Som mål för verksamheten har vi bland annat satt upp: Alla arbetar med Magiska 7. Vi arbetar med samarbetsformen Årskursteam. Vi arbetar enligt ett 3 lärarsystem.

Nu söker vi en vikarierande lärare till mellanstadiet, åk 6. Vikariatet gäller för vårterminen 2019 med möjlighet till förlängning om lärarlegitimation finns.

Arbetsuppgifter

Undervisa elever på mellanstadiet i åk. 6.

Du ingår i ett arbetslag som består av lärare från åk 4-6. Vi är tvåparallelliga förutom åk 6 som är 3 klasser. Med i arbetslaget finns även Elevassistenter. Arbetslaget leds av en arbetslagledare.

I 3-lärarsystemet kompletterar man varandra ämnesvis. Ni är 3 lärare på två klasser och ni ägnar tid åt samplanering samtidigt som ni fördelar huvudansvaret för ämnena mellan er. Ni schemalägger er så att ni är dubbla lärare på många lektioner. Målet med 3-lärarsystemet är att höja kvaliteten på undervisningen och att öka arbetsglädjen och minska stressen hos personalen.

Mer information

Kvalifikationer

Vi söker dig med behörighet att undervisa på mellanstadiet, gärna med behörighet i svenska.

Du ser det som en självklarhet att sätta eleven i fokus och värdesätter samarbete med kollegor. I relationen med vårdnadshavare uppträder du professionellt och tycker att det är viktigt att jobba för en god relation med dem. I situationer som kan upplevas som stressiga kan du bevara lugn och kontroll.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten ska du visa upp utdrag ur belastningsregistret.

Lön

Månadslön. Individuell lönesättning.

Anställning

Vikariat vårterminen -19, Heltid. Möjlighet till tillsvidareanställning om sökande ha lärarlegitimation.

Tillträde 7 januari 2019.

Fackliga representanter

Fackliga representanter nås via Tranås kommuns växel 0140-68100.

Ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget HR-Manager. Vi ber dig därför skicka in din ansökan via HR-Manager genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Lärare i grundskolan, årskurs 4-6 hos Tranås kommun i Tranås genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Tranås kommun
Stadshusplan 1
57382 Tranås

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Petter Dahlgren0140-684 17petter.dahlgren@tranas.se

Till webb­ansökan 

Mer information