Barnskötare - Timvikarier till Årsta 3 förskolor

2018-11-07

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede Årsta Vantör är en av 14 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.

Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Vi strävar hela tiden efter att Enskede Årsta Vantör ska vara ett stadsdelsområde för alla. Våra fokusområden är: Attraktiv arbetsgivare, jämställdhet och bemötande.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.

Utbyggnaden av vårt stadsdelsområde kräver ett innovativt nytänkande och bjuder på många intressanta utmaningar och möjligheter till att bidra till utvecklingen i förskolan för rätt person.

Arbetsplatsbeskrivning

Årsta 3 förskolor består av fem förskolor med unika karaktärer för varje förskola samtidigt som styrningen och ledningen är tydlig och enhetlig.

Enheten består av ca 290 barn och 70 medarbetare. Vi arbetar mål- och resultatorienterat och strävar efter en likvärdighet i organisation. Målet är en bra förskola för alla barn med en mycket hög kvalité. Det innebär att vi har ett fokus på att utveckla vår lärande organisation och möjliggöra för ett kollegialt lärande i olika forum.

Vi söker nu ett antal timvikarier som kan ta kortare och längre vikariat på våra förskolor. Vi är positiva till att du kombinerar timvikarieuppdraget med egna studier. På våra förskolor kommer du att verka i ett sammanhang där vi ser medarbetaren som vår viktigaste resurs och arbetslaget som en nyckel till en fortsatt hög måluppfyllelse. Vår omgivning erbjuder rik natur, parklekar och närhet till bussar, tvärbanor och tunnelbana.

Arbetsbeskrivning

Som timvikarie är du en viktig del i att vardagen på förskolan. Tillsammans med övriga kollegor medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska arbetet enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål. Vårt pedagogiska arbete bygger på barnens delaktighet och inflytande. Den dagliga omsorgen och pedagogiska arbetet innebär att tillsammans med barnen delta i olika aktiviteter och rutinsituationer. Som timvikarie är du en viktig del i arbetslaget.

Mer information

Kvalifikationer

Du ska ha gymnasieutbildning. Har du utbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren är det meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som barnskötare/förskollärare. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Som barnskötare har du en pedagogisk insikt och känner engagemang för att arbeta på förskolan. Du flexibel samt ansvarstagande. Din barnfokus är tydligt, du är lojal med en positiv attityd till ditt arbete, ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samarbetar väl med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och serviceinriktat sätt. Du kan hanterakonflikter på ett lösningsorienterat och konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplan, mål, policys och riktlinjer. Du är stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker. Då vi har en härlig mångfald på våra förskolor ser vi det meriterande med sökande som har kulturellt medvetenhet.

Övrigt

Vi söker dig som vill arbeta hel, del- eller halvtid. Om du t.ex. önskar arbeta enbart morgontider, förmiddagar eller eftermiddagar är detta också möjligt. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Vi har kollektivavtal.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Barnskötare hos Stockholms Stad, Enskede-Årsta-Vantör SDF, Förskola i Stockholm genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Stockholms Stad, Enskede-Årsta-Vantör SDF, Förskola
Slakthusplan 8A
11221 Stockholm

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Ulla Almegård08-508 14 598

Till webb­ansökan 

Mer information