Byggprojektledare - vikariat

2019-04-12

Vill du arbeta som vikarierande Byggprojektledare på Apotekets Etableringsavdelning? Vill du vara med och skapa förutsättningar för fler och bättre kundmöten, att göra det enklare att må bra?

Din befattning

Ditt uppdrag som Byggprojektledare är att genomföra strategiska förnyelseprojekt – nyetableringar, flyttar och ombyggnationer av apotekets butiker. Arbetet kan även innebära förnyelse av apotekets övriga lokaler. Som Byggprojektledare har du totalansvar för dina projekt – från planering och projektering, via genomförandet till uppföljning av kostnader, tid och kvalitet. I uppdraget ingår att säkerställa apotekets lokalkrav, efterlevnad av branschen befintliga regelverken (PBL, BBR, AMA AB och ABK) och läkemedelsverkets krav samt att butikerna håller en god konceptuell standard.

I befattningen som byggprojektledare samarbetar du med ett flertal intressenter, både interna och externa. Exempel på arbetsuppgifter är besiktning och platsbesök, ritningsremiss, upprättande av kalkyler, tidplaner och uppdragsavtal, avrop och beställningar, uppstartsmöte, slutbesiktning och uppföljning.

Du medverkar även i matrissamarbetet i ett av affärsområdena (nord, mitt eller syd). Från tid till annan kan det bli aktuellt att leda eller delta i projekt eller olika arbetsgrupper. Tjänsten innebär resor i hela Sverige. Du rapporterar till Chef Etablering och ingår i ett team på tio personer - etableringsansvariga, byggprojektledare, projektkoordinator, hyresadministratör och apoteksnätsanalytiker.

Din profil

Du har någon form av högskoleutbildning, byggnadsingenjör eller motsvarande. Du har även kvalificerad erfarenhet av projektledning inom bygg och detaljhandel. Har god kunskap om byggbranschens lagar, regler och bestämmelser. Är utbildad i Bas P och U. Meriterande med erfarenhet av byggprojekt i landstingsmiljö samt utbildning med inriktning mot ventilation eller sel.

Du har förmåga att arbeta parallellt med olika frågor. Har även god förmåga att planera, prioritera och hålla tighta tidplaner. Är van att göra avrop och beställningar. Är strukturerad och kostnadsmedveten – strävar efter ständiga förbättringar i ditt arbete . Har ekonomisk förståelse. Motiveras av att medverka till att skapa en positiv kultur där affärsmässighet och goda resultat premieras. Har en god förmåga att leda och driva alla inblandade i projektet. Har en god kommunikativ förmåga och är lösningsorienterad.

Meriterande att ha ledar- eller projektledarutbildning. Meriterande med erfarenhet av fastighetsekonomi och entreprenadjuridik. Goda kunskaper i Microsoft office. Behärskar tal och skrift i både svenska och engelska. Är beredd att rea mycket och innehar körkort.

Mer information

Anställningsform

Föräldravikariat cirka 1 år

Tillträde i slutet av juni, enligt överenskommelse

Kontakt för mer information och ansökan

Annika Johansson, chef Etablering: annika.johansson@apoteket.se  0722-06 78 75

Joachim Nielsen, chef Kunderbjudande: joachim.nielsen@aptoeket.se 0709-10 44 32

Välkommen med din ansökan senast 25 april 2019.

Vad vi erbjuder dig

Som medarbetare i Apoteket har du möjlighet till ett mycket förmånligt friskvårdsbidrag per år och personalrabatter på Apotekets egenvårdsortiment men du har också hundratals rabatter på resor, tjänster och produkter via vår förmånsportal. Vidare har du möjlighet att söka stipendier för personlig utveckling till Apotekets personalstiftelse. Är du konstintresserad kan du köpa andelar i Apotekets konstförening och delta i de årliga utlottningarna av konst. Apoteket erbjuder våra medarbetare kontinuerlig och omfattande kompetensutveckling via vår egen utbildningsenhet som erbjuder ett hundratal e-utbildningar samt olika nätverksträffar. Självklart har du även både tjänstepension, sjukförsäkring samt föräldralön utöver den från Försäkringskassan.

Om Apoteket AB

Vi gör det enklare att må bra!

Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med 392 apotek och 3200 anställda. Vi erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster inom läkemedel och hälsa till privatpersoner, företag och producenter inom vård och hälsa. Ett liv i hälsa är en vision som leder oss att skapa värde för kunder, medarbetare och för samhället i stort. De produkter och tjänster som vi erbjuder bidrar till ett hållbart samhälle genom att visa omtanke för människan och miljön. Vår ambition är att vara ett värdeskapande företag som tar hänsyn till mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och etiska frågor i hela värdekedjan.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Planeringsingenjör, textil, trä, glas, förpackn. hos Apoteket AB i Solna genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Apoteket AB
Box 3001
16903 Solna

Till webb­ansökan 

Mer information