Vikarierande enhetschef till Rosenlund

2020-02-21

Vår enhetschef kommer vara föräldraledig och vi söker nu därför efter hennes vikarie. Är du intresserad av att leda, engagera och motivera dina medarbetare mot gemensamma mål och fortsätta att utveckla Rosenlunds vård- och omsorgsboende? Varmt välkomna att söka.  

Om tjänsten

Rosenlund är ett vård- och omsorgsboende med 40 platser fördelat på tre avdelningar. Boendet har både platser med somatisk- och demensinriktning. På Rosenlund arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeut, omvårdnadspersonal, administratör och enhetschef i ett nära samarbetet. Arbetssättet är teaminriktat med största fokus att skapa en sammanhållen vård och omsorg med högsta kvalitet för hyresgästerna. I tjänsten krävs förmåga att fatta egna beslut och att arbeta självständigt med verksamhetens frågor i nära samarbete med övriga yrkeskategorier på enheten. Du samverkar även med andra enhetschefer och verksamhetschef inom område väster och ingår i västers ledningsgrupp. I samråd med verksamhetschef ska enhetschefen följa och utvärdera resultat ur ekonomisk-, hyresgäst-, medarbetar- och kvalitetsperspektiv. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• personal- arbetsmiljö- och ekonomiansvar för verksamheten

• leda enheten i linje med kommunens målsättningar

• verkställa politiska beslut och driva verksamheten med god kvalitet inom givna ekonomiska ramar

• skapa engagemang och delaktighet hos medarbetarna

• driva och utveckla verksamheten till ständiga kvalitetsförbättringar 

Kompetenskrav

• universitets -eller högskoleutbildning om minst 180 hp med social, hälso- och sjukvård eller beteendevetenskaplig inriktning

• erfarenhet av arbete i ledande befattning där du haft verksamhet, personal och ekonomiansvar

• goda datakunskaper i form av vana att arbeta i olika verksamhetssystem

För att trivas i ditt ledarskap på Rosenlund är du som enhetschef prestigelös, modig och skapar delaktighet för dina medarbetare. Det krävs att du som person är flexibel, ansvarstagande och kan se möjligheter istället för hinder. Vi värdesätter initiativförmåga och kräver ett gott bemötande. Vi vill att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, lyhörd och strukturerad i ditt ledarskap samt har stor tilltro till dina medarbetare och bjuder in till dialog och uppmuntrar till ett gott arbetsklimat och ansvarstagande. Du har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information

Övrigt meriterande

• erfarenhet av vård- och omsorgsarbete i ledande befattning

• erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemen Treserva, Medvind, Raindance och Personec

Omfattning och tillträde

Anställningsform: Vikariat

sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 1 juni 2020 - 2 april 2021, med eventuell möjlighet till förlängning t.o.m sista augusti

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Rosenlund ligger i anslutning till Vivalla centrum. Arbetsplatsen är mångkulturell vilket skapar möjligheter för kulturellt utbyte av erfarenheter och synsätt.

I positiv och trivsam miljö skapar vi tillsammans ett attraktivt vård- och omsorgsboende för våra hyresgäster - " så mycket bättre tillsammans".

Läs mer om hur det är att jobba som chef i Örebro kommun på vår chefssida under orebro.se/jobb.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 6 mars.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Enhetschef, offentlig förvaltning hos Örebro Kommun i Örebro genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information