Vikarierande verksamhetsutvecklare

2019-04-14

Varje dag bidrar Hyresgästföreningen, dess förtroendevalda, anställda och medlemmar till att förbättra boendet för människor. Vi verkar för hyresgästers intressen, rättigheter och möjligheter att påverka sitt boende. Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation, med över en halv miljon hushåll som medlemmar. Vår vision är ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas. I vårt folkrörelsearbete strävar vi efter att finna nya arbetsformer och metoder för engagemang. Vi möter hyresgäster och medlemmar på deras villkor. Nu söker vi en verksamhetsutvecklare till vårt regionkontor i centrala Malmö.

Titta gärna på våra filmer:

Som verksamhetsutvecklare fyller du en viktig funktion i arbetet med att utveckla vår folkrörelse. Du arbetar i bostadsområdena och stödjer på olika sätt hyresgäster att själva utveckla sitt område. Du initierar olika projekt och aktiviteter samt stöttar det engagemang som redan finns. Större delen av ditt arbete sker i samarbete med förtroendevalda och andra kolleger. Det ingår också att vara ett stöd till förtroendevalda i samarbetet med bostadsbolag angående boinflytande. Tillsammans med andra kolleger och förtroendevalda deltar du i planering och genomförande av utbildningar för förtroendevalda och medlemmar. Du kommer i samarbete med förtroendevalda ha ansvar för att besvara kommunala remisser bland annat avseende översiktsplaner och detaljplaner. 

Tjänsten är placerad på enhet utveckling och opinion. Enheten ansvarar för regionens arbete med att stödja lokal organisering av medlemmar, kommunikation och bostadspolitisk opinionsbildning. Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga verksamhetsutvecklare samt handläggare och kommunikatörer.

Om dig: För att lyckas och trivas i rollen som verksamhetsutvecklare är det viktigt att du brinner för att engagera och entusiasmera andra och har en förmåga att möta människor med öppenhet och respekt. Ditt coachande förhållningssätt kommer väl till pass då du stödjer förtroendevalda i deras uppdrag. Du är självgående och trivs med att dela med dig av din kunskap till andra. Du har ett kreativt tänk och tar du dig smidigt från idé till handling. Du är resultatinriktad, prestigelös och kan på ett bra sätt föra fram synpunkter till och förhandla fram lösningar med bostadsbolag som vi samarbetar med.

Kvalifikationer:

• Erfarenhet från föreningsliv eller ideell organisation

• Önskvärt med arbetslivserfarenhet från liknande roll och gärna från bosocialt arbete

Vidare ser vi gärna att du har eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap eller dylikt, samt att du har kultur- och språkkompetens som underlättar i arbetet för att nå våra större invandrargrupper.

Är du den vi letar efter kan vi erbjuda ett självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter. Du har daglig kontakt med många olika människor. Du kan stärka hyresgäster i att påverka sitt eget boende genom ett engagemang i Hyresgästföreningen. Du kommer att arbeta på en arbetsplats med mycket glädje och stort engagemang.

Tjänsten är ett vikariat med tillträde i mitten av augusti och varar cirka 10 månader. Arbetstiden är heltid och förlagd företrädesvis dagtid. En till två kvällar i veckan och några helger under året förväntas du tjänstgöra. Eftersom arbetet innebär resor i regionen är B-körkort ett krav. Vi rekryterar löpande och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 5 maj 2019. Intervjuer är planerade att ske vecka 21 och 22 2019.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anneli Philipson, enhetschef på enhet Utveckling och opinion, tel. 010-459 23 51 eller personalchef Annika Örtberg (norra Skåne), tel. 010-45 92 366. Fackliga kontaktpersoner; SACO: Christian Lundberg, 010-459 23 34, Handels: Thomas Lindgren, tel. 010-459 23 30, Journalistförbundet: Kristina Wahlgren, tel. 010-459 23 63.

Hyresgästföreningen är indelad i nio regioner över hela landet. Arbetet och behoven kan se olika ut beroende på geografiskt område. Alla regioner samordnar de insatser som behövs för respektive distrikt och här finns all expertis samlad i form av jurister, förhandlare och verksamhetsutvecklare. Som organisation brinner vi för att alla ska ha rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Region södra Skåne omfattar Burlöv, Lomma, Lund, Malmö, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge och Ystad. I regionen har vi cirka 40 000 medlemmar och ett femtiotal anställda.

Hyresgästföreningen står för alla människors lika värde och rättigheter och vi förväntar oss detsamma av våra medarbetare. Vi ser det därför som en självklarhet att våra medarbetare delar våra värderingar.

Mer information

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Organisationsutvecklare hos Hyresgästföreningen i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Hyresgästföreningen
Box 17 203
20010 Malmö

Till webb­ansökan 

Mer information