Tim- och semestervikariat till LSS Funktionsstöd

2018-05-14

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, IT, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för.

Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om arbetsplatsen

Inom LSS Funktionsstöd finns ett antal gruppbostäder som erbjuder boende till personer med utvecklingsstörning och svåra beteendestörningar. Målsättningen är att i första hand skapa ett bra boende för individen. Vi erbjuder också personlig assistans till personer med en funktionsnedsättning. Vi stödjer personen med olika saker i dennes dagliga liv. Vi söker nu tim- och semestervikarier till flera av våra verksamheter och tillsätter nya vikarier kontinuerligt utefter behov.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent på gruppbostäder innebär att stödja brukarna till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att du ger stöd till brukarna i det vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga. Arbetet innebär på vissa arbetsplatser också att bemöta/behandla beteendeproblem vilket kräver stort ansvar, stor kunskap och full respekt för den enskilde individens integritet. Arbetet ställer stora krav på dig att vara en god förebild för brukarna.

Arbetet som personlig assistent innebär att du arbetar åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i hens dagliga liv. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Viktiga egenskaper som personlig assistent är att du är empatisk och lyhörd. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas.

I arbetet som stödassistent och personlig assistent ingår att hjälpa till och stötta vid vardagliga sysslor så som städa, tvätta, göra inköp, matlagning. Det innebär också i varierande utsträckning personlig hygien och omvårdnad, medicinhantering, sjukvårdande insatser och dokumentation.

Mer information

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• är 18 år eller äldre

• har godkänd examen alternativt pågående utbildning inom omvårdnadsprogrammet/barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig

• har tidigare erfarenhet av vård och omsorgsarbete

• behärskar svenska språket i tal och skrift samt har kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet

• har datavana och erfarenhet av dokumentation

• har möjlighet att arbeta obekväma arbetstider

Vi söker i första hand utbildade medarbetare men i vissa fall kan även personer med annan lämplig erfarenhet bli aktuella. Personlig mognad, empatisk förmåga och servicekänsla är viktiga egenskaper i arbetet med vår målgrupp. Vi behandlar inkomna ansökningar kontinuerligt och matchar kompetens mot verksamheternas behov. Vi använder oss av videointervjuer som en del i vår rekryteringsprocess.

 

För mer information om hur det är att arbeta hos oss, besök vår hemsida: http://www.leanlink.se/lss

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Timanställning

Sysselsättningsgrad: Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar: 80

Ref. nr: 482

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Personlig assistent hos Linköpings kommun i Linköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Linköpings kommun
Linköpings kommun, Leanlink
58181 Linköping

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Hanna Sundin,hanna.sundin@linkoping.se

Till webb­ansökan 

Mer information