Administratör med registratorsuppgifter vikariat, B-&utbförvt ref.nr2037

2018-05-14

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa.

Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.

I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Barn- och utbildningsförvaltningen har ansvaret för verksamheterna inom förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, kommunens elevhälsoenhet samt gymnasie- och vuxenutbildning.

Pendeltåg till och från Stockholm avgår varje halvtimme. Buss- och tågförbindelser från Enköping, Västerås och Uppsala är goda.

Vi är ett glatt gäng på 13 personer i administrativa gruppen på barn- och utbildningskontoret som söker Dig som vill vikariera när en av våra administratörer är föräldraledig.

Arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt. Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete i en organisation där vi värdesätter gott samarbete, förmågan att ta egna initiativ och goda resultat.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att sköta kontorets registreringsuppgifter. I det ingår att dagligen hantera kontorets post, diarieföra handlingar, aktlägga, arkivera och utlämna handlingar med tillhörande sekretessbedömning.

Du ingår i en arbetsgrupp som utbildar och ger stöd inom området informationshantering. Arbetsgruppen ansvarar för vidareutveckling av registraturens arbete och ärendehantering samt utvecklar och dokumenterar arbetsrutiner, processer och arbetssätt. Du hanterar även kvalitetsfrågor och kvalitetssäkring inom ärendehantering. Du kommer vara en av tre systemadministratör för vårt ärendehanteringssystem Ciceron, varför kunskap om och arbete i detta system är en fördel.

Arbetet innebär även att i viss utsträckning planera och boka möten, resor och andra arrangemang. Beställningar av taxiresor för skolskjuts och att administrera viss del av modersmålsansökningar ingår också.

Du är strukturerad, noggrann och tycker om att utveckla rutiner och arbetssätt. Som person är du driven och engagerad med en hög grad av servicekänsla. Att arbeta med datorn som arbetsredskap är en självklarhet för dig. Du har mycket god IT-vana och god kännedom om office-paketet och tycker om att lära dig nya system.

Förutsättningar för att klara arbetet är att du har god förmåga att uttrycka dig klart och tydligt i skrift, har en mycket god administrativ förmåga och tycker om att ge serivce och att du trivs i en roll med mycket kontakter.

Mer information

Utbildning

Du har minst tre års gymnasieutbildning eller motsvarande. Har du högskoleutbildning inom administation så är det en fördel.

Kvalifikationer/Erfarenhet

Goda kunskaper i offentlighet- och sekretesslagen och förvaltningslagen.

Goda kunskaper i office-paketet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet.

Tillträde

Vikariat från 1 september 2018 till 31 augusti 2019.

Sysselsättningsgrad

100 %

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

5 juni 2018.

Vi undanber oss samtal från rekryterings- och platsannonsleverantörer.

Håbo kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Registrator hos Håbo kommun i Håbo genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Håbo kommun
Centrumleden 1, Bålsta
74680 Bålsta

Till webb­ansökan 

Mer information