Ekonom, vikariat

2020-02-21

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Ekonomienheten, inom Göteborgs universitet, svarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, samt upphandling och inköpsfrågor för hela universitetet. Vi som arbetar med dessa uppgifter är ett gäng på drygt 40 personer. Ekonomienheten organiseras i en enhetsgemensam funktion samt tre sektioner; Planerings- och uppföljningssektionen, Upphandlingssektionen och Redovisningssektionen.

Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitetet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.

Redovisningssektionen, där denna tjänst är placerad, består av 20 personer och ansvarar för samordning av redovisningsfrågor, leverantörs-, kund-, anläggnings-, respektive kontraktsreskontra, stiftelse- och donationsförvaltning samt stipendiefrågor.

Vi söker nu en vikarie, för en av våra ekonomer som fr o m  maj 2020 kommer att vara tjänstledig under drygt 1 års tid.

Arbetsuppgifter

Som ekonom kommer du främst att arbeta med hantering av leverantörsfakturor – allt ifrån sortering till elektronisk distribution av fakturor till verksamheten, kravhantering, användarsupport, avstämningar och kontroller, hantering och registrering av inbetalningar, informations- och utbildningsinsatser samt övriga på sektionen förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi. Du bör ha arbetat i några år, främst med ovanstående uppgifter. Arbetsuppgifterna utförs huvudsakligen i ekonomisystemet Agresso varför det är en merit att ha arbetat i detta system tidigare. Även systemkunskaper i allmänhet och kunskap i Officepaketet i synnerhet är meriterande. Vi arbetar i grupp och har mycket kontakt med universitetets olika verksamheter varför du förväntas ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt lätt för att samarbete. Du förväntas också självständigt fullfölja arbetsuppgifter och vara noggrann, strukturerad och analytisk.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Mer information

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 100% under 1 år. Placering tills vidare vid Ekonomienheten. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Paul Hansson, redovisningschef

031-786 1023

paul.hansson@gu.se

Peter Tellberg, ekonomichef

031-786 6486

peter.tellberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-03-06.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Ekonomikontorist hos Göteborgs universitet i Göteborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information