Vikarie till vår vuxenutredargrupp

2019-04-12

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.

Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Socialsekreterare till utredningsenheten Individ och familj, Vuxen

Arbetsplatsbeskrivning

Tjänsten är på utredningsenheten Individ och familj. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om fyra vuxenutredare, två boendestödjare och en gruppledare. Vuxengruppen bedömer, utreder, följer upp beslut och tillsätter insatser gällande missbruk, våld i nära relation, boendefrågor och andra ansökningar om bistånd som faller under socialtjänstlagen, exempelvis ansökningar om kontaktperson. En stor del av tjänsten handlar om att skapa goda relationer och att samverka med bland annat mottagningsteamet, öppenvården, polis och hälsovård. Ibland sker oförutsedda händelser och du kommer att behöva prioritera och anpassa din arbetsdag efter vad som dyker upp. Du kommer att arbeta nära din gruppledare som hjälper dig att samordna det dagliga arbetet, vägleda i ärenden och stötta dig i frågor kring beslut.

Tjänsten är ett vikariat, om behovet i vuxengruppen ändras kan du också få vara behjälplig i barn och ungdomsgruppen. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med att bygga Sveriges bästa socialtjänst. Vi tror att du har ett starkt engagemang och intresse för socialt arbete. Dina styrkor är att bygga relationer och att kunna samarbeta. Du kommer att arbeta i ett litet team som förutsätter ett nära samarbeta med samtliga i gruppen.  Du förväntas i mötet med klienter vara lugn och trygg och med en hög personlig mognad.

För att vara aktuell för tjänsten är du utbildad socionom, beteendevetare eller har annan likvärdig utbildning. Du har kunskap om socialtjänstens lagstiftningar och det är meriterande om du har kunskap eller erfarenhet av våld i nära relation genom utbildning, arbete eller ideellt arbete. Har du erfarenhet av myndighetsutövning, socialt arbete och har tidigare jobbat med berörda målgrupper, kommer du ha stor användning av det i ditt dagliga arbete. Vi ser det som starkt meriterande om du har kunskap inom beroendetillstånd och psykisk ohälsa. 

Vi vill också att du  har tillräckligt goda kunskaper i tal och skrift på svenska för att kunna hålla och förstå olika typer av samtal och på ett rättsäkert sätt kunna föra dokumentation. Vi ser även att du är van att arbeta i IT-miljö.

Mer information

 

För tjänsten behöver du ha B-körkort.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Socialsekreterare hos Flens Kommun i Flen genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Flens Kommun
Sveavägen 1
64281 Flen

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Elleonor Kjellström, enhetschef0157430449elleonor.kjellstrom@flen.se

Till webb­ansökan 

Mer information